Kako odabrati tresač maslina?

Prilikom odabira tresača maslina potrebno je uzeti u obzir nekoliko važnih čimbenika.

1) Ekološka berba i sigurnost

Prilikom odabira tresača vrlo je bitno voditi računa o sigurnosti samog ploda masline kao i njezinih grana. Ekološki tresači omogućuju Vam potpuno sigurnu berbu u kojoj neće doći do oštećenja plodova, tj. isti neće oksidirati. Grane maslina također ostaju neoštećene i zaštićene od mogućih bolesti.

1) Udobnost u radu

Udobnost u radu zasigurno osigurava korištenje produžnih šipke koje omogućuju korisniku da berbu obavi s tla, bez uporabe ljestava ili škala. U našoj ponudi moguće je pronaći aluminijske i karbonske šipke od 150 do 270 cm koje će zadovoljiti različite potrebe svakog korisnika. Ekološki tresači iz našeg asortimana dolaze u kompletu s električnim kabelom izrađenim od poluetirena koji omogućuje nesmetanu berbu oko krošnja masline bez vraćanja unatrag.

3) Pojednostavljeno sakupljanje plodova

Glava ekološkog tresača maslina se sastoji od dva češlja od kojih se jedan pomiče ulijevo, a drugi udesno. To omogućuje da plodovi maslina padaju okomito na mrežu, odnosno ne rasipaju se. Nadalje, mekani prsti izrađeni od plastike i kristala osiguravaju lagane pokrete koji ne kidaju grane, kao ni lišće. Tako plodovi u mreži ostaju čisti i spremni za daljnju manipulaciju.

4) Ušteda

Ekološki tresači dolaze s ugrađenim senzorom koji omogućuje da tresač automatski smanjuje broj njihaja kada se ne nalazi između grana. Na taj se način štedi baterija te povećava autonomija rada.

5) Prodajno servisna mreža

Prije kupnje bilo kojeg proizvoda, vrlo je bitno istražiti koliko je dostupnih poslovnica koje nude traženi proizvod, dodatnu opremu i rezervne dijelove. Također, od iznimne važnosti je imati i dovoljan broj specijaliziranih servisa kako se ne bi ometalo poslovanje u slučaju potrebe za redovnim ili izvanrednim popravcima.